Zelňačka polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

cukr
sůl
3 ks vejce
máslo
0,5 kg brambory
majoránka
kmín
2 ks párek
1 kostka masox
3 lžíce hladká mouka
1 sklenice kyselé zelí
čerstvá petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si uvaříme zvlášť ve slupce. Po vychladnutí brambory oloupeme a nakrájíme na drobnější kostky

  2. Kyselé zelí vyndáme ze sklenice do cedníku a důkladně propereme pod tekoucí vodou. Kdo chce, může ho nakrájet na menší kousky. Zelí dáme do hrnce s vodou a necháme krátce vařit. Přidáme trošku kmínu, osolíme a trošku přisladíme. Zelí nakonec zjemníme kouskem másla

  3. Po změknutí zelí přidáme do hrnce nakrájené brambory a necháme prohřát. Pro lepší chuť můžeme přidat i kostku hovězího masoxu. Hotovou polévku zahustíme klechtánkem vyrobeným ze 3 lžic hladké mouky a 3 vajec. Kdo má rád, může do zelňačky přidat i nakrájený párek nebo klobásku

  4. Zelňačku na závěr ochutíme rozdrcenou majoránkou, nasekanou zelenou petrželkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!