Syrečkové špízy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
1 ks paprika
1 ks cibule
7 ks rohlík
2 balíčky olomoucké tvarůžky
0 kg točený salám
trojobal
3 ks vejce
strouhanka
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky, salám a cibuli nakrájíme na kolečka. Tvarůžky nakrájíme tak nějak, aby se daly napíchnout.

  2. Začneme tím, že na špejli napíchneme špičku rohlíku. Dále dáme salám, papriku, rohlík, tvarůžek, cibuli. To celé opakujeme, až do té velikosti, aby se Vám špíz vešel na pánvičku. Syrečkové špízy obalíme v trojobalu. Obaluji je tak, že smíchávám vejce s moukou, takže mám vlastně dvojobal. Pak je obalím ve strouhance. Je to rychlejší a čistější.

  3. Obalené syrečkové špízy smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

  4. Syrečkové špízy podáváme s přílohou podle chuti. My je jíme samotné, jen se zeleninou. I tak nás dokážou zasytit všechny. Špízy jsou výborné teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!