Sýrová kari rýže recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl vegeta saturejka olivový olej kari koření 1/2 kostky zeleninový bujón 1,5 hrnek jasmínová rýže 100 - 150 g sýr ementálského typu 1 ks jarní cibule s natí
Postup Sýrová kari rýže
Postup přípravy receptu
-
Rýži propláchneme studenou vodou, dokud voda není čirá. Vsypeme ji do hrnce, přidáme lžíci olivového oleje, zeleninový bujón, asi lžičku kari a trochu vegety. Zalijeme vodou (asi 2,5 hrnku) a pod pokličkou bez míchání podusíme. Rýže je měkká asi za 15 minut
Mezitím očistíme cibulku a i s natí ji nakrájíme na kolečka, která ještě překrojíme. Osmahneme ji na troše oleje, odstavíme a zasypeme množstvím saturejky
Do ještě teplé rýže vmícháme cibulku a těsně před podáváním vmícháme na kostičky nakrájený sýr ementálského typu. Podle chuti ještě dosolíme, ale většinou není třeba
Sýrovou kari rýži rozdělíme na talíře a podáváme jako hlavní chod třeba se sterilovanou okurkou.