Sýrová kari rýže recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vegeta
saturejka
olivový olej
kari koření
1/2 kostky zeleninový bujón
1,5 hrnek jasmínová rýže
100 - 150 g sýr ementálského typu
1 ks jarní cibule s natí

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme studenou vodou, dokud voda není čirá. Vsypeme ji do hrnce, přidáme lžíci olivového oleje, zeleninový bujón, asi lžičku kari a trochu vegety. Zalijeme vodou (asi 2,5 hrnku) a pod pokličkou bez míchání podusíme. Rýže je měkká asi za 15 minut

  2. Mezitím očistíme cibulku a i s natí ji nakrájíme na kolečka, která ještě překrojíme. Osmahneme ji na troše oleje, odstavíme a zasypeme množstvím saturejky

  3. Do ještě teplé rýže vmícháme cibulku a těsně před podáváním vmícháme na kostičky nakrájený sýr ementálského typu. Podle chuti ještě dosolíme, ale většinou není třeba

  4. Sýrovou kari rýži rozdělíme na talíře a podáváme jako hlavní chod třeba se sterilovanou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!