Koláč pro mlsné jazýčky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

0,5 hrnků olej
4 ks vejce
1 hrnek mléko
2 ks jablko
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
čokoládová poleva
1 balíček skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, očistíme a nastrouháme nahrubo. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků

  2. Žloutky vyšleháme s cukry. Přisypeme mouku smíchanou s kypřícím práškem, přilijeme mléko, olej, jablka a nakonec vmícháme do tuha ušlehaný sníh. Jablečné těsto vlijeme na plech a pečeme při 170 °C do lehce nahnědlé barvy asi 30 minut

  3. Vytáhneme upečenou buchtu a ještě na horký koláč nalijeme šlehačku z kelímku, která se vsákne do buchty. Koláč pro mlsné jazýčky je pak krásně vláčný

  4. Koláč pro mlsné jazýčky nakrájíme a můžeme podávat. Podle fantazie jej můžeme postříkat čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!