Koláč pro mlsné jazýčky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 0,5 hrnků olej 4 ks vejce 1 hrnek mléko 2 ks jablko 1 balíček prášek do pečiva 1 hrnek cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 2 hrnky polohrubá mouka 1 kelímek smetana ke šlehání čokoládová poleva 1 balíček skořicový cukr
Postup Koláč pro mlsné jazýčky
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, očistíme a nastrouháme nahrubo. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků
Žloutky vyšleháme s cukry. Přisypeme mouku smíchanou s kypřícím práškem, přilijeme mléko, olej, jablka a nakonec vmícháme do tuha ušlehaný sníh. Jablečné těsto vlijeme na plech a pečeme při 170 °C do lehce nahnědlé barvy asi 30 minut
Vytáhneme upečenou buchtu a ještě na horký koláč nalijeme šlehačku z kelímku, která se vsákne do buchty. Koláč pro mlsné jazýčky je pak krásně vláčný
Koláč pro mlsné jazýčky nakrájíme a můžeme podávat. Podle fantazie jej můžeme postříkat čokoládovou polevou.