Domácí sekaná s olivami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 palička česnek sůl 4 ks vejce 4 lžíce solamyl 1 ks cibule 100 g anglická slanina 500 g mleté hovězí maso 4 lžíce bílý jogurt 1 snítka čerstvý tymián mletý černý pepř 200 g kuřecí játra 1 snítka čerstvý rozmarýn 1 hrst černé olivy bez pecek 500 g mleté maso (směs) 100 g drůbeží škvarky
Postup Domácí sekaná s olivami
Postup přípravy receptu
-
Lístky rozmarýnu a tymiánu jemně usekáme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nahrubo. Olivy necháme okapat a nakrájíme na kolečka. Játra, škvarky, cibuli a česnek rozmixujeme v hladkou hmotu
Obě mletá masa promícháme, přidáme ochucená rozmixovaná játra, vejce, sůl, pepř, bylinky, jogurt a solamyl. Vše řádně prohněteme a nakonec do masité hmoty vpracujeme olivy
Chlebovou formu vyložíme plátky anglické slaniny a naplníme masovou směsí. Pečeme při 175 °C přibližně 45 - 50 minut
Upečenou sekanou vyklopíme na prkénko, nakrájíme na porce a podáváme jako teplý hlavní chod s vařeným bramborem a zeleninou. Domácí sekanou s olivami můžeme podávat i studenou, nakrájenou na tenké plátky a ozdobenou zeleninou.