Domácí sekaná s olivami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 palička česnek
sůl
4 ks vejce
4 lžíce solamyl
1 ks cibule
100 g anglická slanina
500 g mleté hovězí maso
4 lžíce bílý jogurt
1 snítka čerstvý tymián
mletý černý pepř
200 g kuřecí játra
1 snítka čerstvý rozmarýn
1 hrst černé olivy bez pecek
500 g mleté maso (směs)
100 g drůbeží škvarky

Postup přípravy receptu

  1. Lístky rozmarýnu a tymiánu jemně usekáme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nahrubo. Olivy necháme okapat a nakrájíme na kolečka. Játra, škvarky, cibuli a česnek rozmixujeme v hladkou hmotu

  2. Obě mletá masa promícháme, přidáme ochucená rozmixovaná játra, vejce, sůl, pepř, bylinky, jogurt a solamyl. Vše řádně prohněteme a nakonec do masité hmoty vpracujeme olivy

  3. Chlebovou formu vyložíme plátky anglické slaniny a naplníme masovou směsí. Pečeme při 175 °C přibližně 45 - 50 minut

  4. Upečenou sekanou vyklopíme na prkénko, nakrájíme na porce a podáváme jako teplý hlavní chod s vařeným bramborem a zeleninou. Domácí sekanou s olivami můžeme podávat i studenou, nakrájenou na tenké plátky a ozdobenou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!