Domácí sekaná plněná zelím recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 4 - 5 lžic vývar 2 ks vejce 2 lžíce strouhanka 4 lžíce solamyl kmín sádlo 1 ks bílek 6 ks šalotka 1/2 lžičky oregano 500 g mleté hovězí maso 1 lžíce ostrý kečup mletý černý pepř 250 g kysané zelí 70 g schwarzwaldská šunka
Postup Domácí sekaná plněná zelím
Postup přípravy receptu
-
Kysané zelí podusíme na malém množství sádla do poloměkka a necháme okapat a vychladnout. Mleté hovězí maso osolíme, opepříme, ochutíme oreganem, kečupem a prolisovanými stroužky česneku. Pak přidáme vejce a směs zahustíme solamylem a strouhanou houskou
Masovou směs řádně prohněteme a rozprostřeme na potravinovou fólii do tvaru obdélníku. Maso poklademe šunkou, do středu rozložíme zelí a pomocí fólie vše svineme do válečku. Takto připravenou sekanou ze všech stran uhladíme a potřeme bílkem, vložíme do pekáčku vymazaného sádlem a obložíme oloupanými šalotkami. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a pečeme při 180 °C přibližně 45 minut. Během pečení sekanou poléváme vlastní vypečenou šťávou
Domácí sekanou plněnou kysaným zelím a šunkou rozdělíme na porce, ozdobíme pečenou šalotkou, přelijeme sosem a podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovým knedlíkem.