Sýrová roláda Tamara recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 plátků tvrdý sýr
náplň
2 stroužky česnek
20 dkg šunka
1 hrst petrželová nať
1 kelímek pomazánkové máslo

Postup přípravy receptu

  1. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem. Sýr nakrájíme na silnější plátky asi 2 mm a ty poklademe na plech tak, aby se okraje plátků překrývaly. Rozehřejeme troubu na 150 °C a vypneme ji, aby jen sálala. Plech s plátky sýra vložíme do trouby na asi 5 - 10 minut. Jakmile uvidíme, že se sýr začíná tavit a okraje plátků se spojují, tak jej vyndáme a necháme zchladit.

  2. Mezitím si připravíme náplň z pomazánkového másla, do kterého přidáme 1 - 2 stroužky rozmačkaného česneku a čerstvou nakrájenou petrželku. Pokud není čerstvá, stačí i sušená.

  3. Na vychladlý plát spojených sýrových plátků naklademe plátky šunky a na ty natřeme pomazánku. Pak vše zabalíme do rolády a necháme přes noc v chladničce ztuhnout.

  4. Sýrovou roládu Tamara používáme nakrájenou na plátky jako oblohu na chlebíčky, nebo se zeleninou jako jednohubky. Záleží jen na chuti a fantazii.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!