Sýrová ryba recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
10 dkg máslo
1-2 lžíce bílé víno
1-2 lžíce petrželová nať
1 svazek jarní cibulka
20 dkg tvrdý sýr
0 lžiček mletá sladká paprika
1 kg filé z pangasiuse
podle chuti
sůl
grilovací koření
kari koření

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželovou nať nakrájíme najemno.

  2. Na pekáči na másle osmahneme na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Přidáme zamrazené plátky ryby pangasiuse, mírně osolíme, posypeme kari kořením a podle chuti poprášíme grilovacím kořením. Po chvíli opečené plátky ryby otočíme a také jen lehce okořeníme. Můžeme trochu podlít třeba bílým vínem.

  3. Pekáč dáme do trouby předehřáté asi na 180 °C a pečeme asi čtvrt hodiny.

  4. Zatím si nahrubo nastrouháme sýr, smícháme ho s jemně pokrájeným česnekem, mletou červenou paprikou a pokrájenou petrželovou natí. Sýrovou směs nasypeme na rybu a 15 - 20 minut dopékáme.

  5. Sýrovou rybu podáváme s bramborovou kaší a třeba s broskvovým kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!