Tající sušenkoví sněhuláci recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 lžička skořice
0,5 ks citron
130 g moučkový cukr
300 g hladká mouka
1 balení marshmallow bonbony

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech uvedených ingrediencí vypracujte hladké těsto. Těsto zabalte do potravinové folie a uložte do lednice asi na 1 hodinu

  2. Z těsta vyválejte placku silnou asi 4 mm a skleničkou vykrajujte stejně velká kolečka

  3. Kolečka klaďte na pečicím papírem vyložený plech a pečte na 180 °C dorůžova

  4. Připravte si polevu - vyšlehejte cukr s bílkem a citronovou polevou do mírně tekuté směsi

  5. Na vychladlé sušenky cukrovou polevou vytvořte zdobení připomínající tající sníh a do něj položte jede n marshmallow bonbon

  6. Část polevy smíchejte s kakaem, aby se obarvila nahnědo a dozdobte marshmallows i sušenku tak, aby měl sněhulák obličej a ruce. Přidejte knoflíky poházené v tajícím sněhu a poté nechte vše zaschnout

  7. Pomocí cukrové polevy můžete sněhulákům přilepit na hlavu mini marshmallows tak, aby připomínaly klobouk

  8. Více skvělých receptů naleznete na www.akademiekvality.cz

  9. Recept vznikl za podpory


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!