Tající sušenkoví sněhuláci recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 lžička skořice 0,5 ks citron 130 g moučkový cukr 300 g hladká mouka 1 balení marshmallow bonbony
Postup Tající sušenkoví sněhuláci
Postup přípravy receptu
-
Ze všech uvedených ingrediencí vypracujte hladké těsto. Těsto zabalte do potravinové folie a uložte do lednice asi na 1 hodinu
Z těsta vyválejte placku silnou asi 4 mm a skleničkou vykrajujte stejně velká kolečka
Kolečka klaďte na pečicím papírem vyložený plech a pečte na 180 °C dorůžova
Připravte si polevu - vyšlehejte cukr s bílkem a citronovou polevou do mírně tekuté směsi
Na vychladlé sušenky cukrovou polevou vytvořte zdobení připomínající tající sníh a do něj položte jede n marshmallow bonbon
Část polevy smíchejte s kakaem, aby se obarvila nahnědo a dozdobte marshmallows i sušenku tak, aby měl sněhulák obličej a ruce. Přidejte knoflíky poházené v tajícím sněhu a poté nechte vše zaschnout
Pomocí cukrové polevy můžete sněhulákům přilepit na hlavu mini marshmallows tak, aby připomínaly klobouk
Více skvělých receptů naleznete na www.akademiekvality.cz
Recept vznikl za podpory