Taštičky s jehněčím ragú a jahodami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 ks cibule
0 l smetana
200 g jahody
300 g žampiony
450 g listové těsto
500 g jehněčí kýta
100 g strouhaný tvrdý sýr
podle chuti
sůl
citron
mletý černý pepř
podle potřeby
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Z listového těsta, které vyválíme na plát, klasicky uděláme taštičky, upečeme a uchováme v teple.

  2. Cibulku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Jahody omyjeme a nakrájíme na kousky.

  3. Jehněčí kýtu nakrájíme na malé kousky a opečeme na oleji s nakrájenou cibulkou, přidáme očištěné a nakrájené žampiony, orestujeme. Přilijeme vývar, zkusit můžeme i bílé víno. Zvolna vaříme asi 120 minut.

  4. Ragú smícháme se smetanou, nakrájenými jahodami, dochutíme, posypeme moučkovým cukrem a strouhaným sýrem. Krátce zapečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!