Taštičky s jehněčím ragú a jahodami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1 ks cibule 0 l smetana 200 g jahody 300 g žampiony 450 g listové těsto 500 g jehněčí kýta 100 g strouhaný tvrdý sýr podle chuti sůl citron mletý černý pepř podle potřeby vývar
Postup Taštičky s jehněčím ragú a jahodami recept
Postup přípravy receptu
-
Z listového těsta, které vyválíme na plát, klasicky uděláme taštičky, upečeme a uchováme v teple.
Cibulku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Jahody omyjeme a nakrájíme na kousky.
Jehněčí kýtu nakrájíme na malé kousky a opečeme na oleji s nakrájenou cibulkou, přidáme očištěné a nakrájené žampiony, orestujeme. Přilijeme vývar, zkusit můžeme i bílé víno. Zvolna vaříme asi 120 minut.
Ragú smícháme se smetanou, nakrájenými jahodami, dochutíme, posypeme moučkovým cukrem a strouhaným sýrem. Krátce zapečeme.