Tempeh s bambusovými výhonky a zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
česnek
sůl
koření gyros
garam masala
podle potřeby
cibule
pórek
žampiony
olivový olej
červená paprika
sterilovaná kukuřice
bambusové výhonky
uzený tempeh

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji si osmažíme nakrájenou cibuli. Poté zalijeme vodou a přidáme nakrájenou papriku (je možné podlít i trochou bílého vína). Vodu doléváme podle potřeby, aby nám na konci zůstala pod směsí šťáva. Osolíme a necháme dusit.

  2. Když paprika trochu změkne, přidáme kukuřici, bambusové výhonky, česnek, pórek a žampiony. Dochutíme garam masalou, případně kari a troškou gyrosu. Nakonec přidáme tempeh, prohřejeme a můžeme podávat.

  3. Tempeh s bambusovými výhonky a zeleninou podáváme s cizrnou, rýží i brambory.

  4. Množství ingrediencí přizpůsobíme počtu strávníků a vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!