Terinka s nivou a lučinou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 svazek bazalka
150 g niva
400 g lučina
1 hrst ořechy
mletý bílý pepř
200 ml smetana ke šlehání
40 g želatina v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou fólii

  2. Lučinu vyšleháme se smetanou a jednu třetinu směsi dáme stranou. Želatinu namočíme na 10 minut ve 200 ml vody a necháme nabobtnat. Pak ji zahřejeme, až se rozpustí, ale nevaříme

  3. Do odložené třetiny směsi přidáme jemně nastrouhanou nivu a vyšleháme dohladka. Vmícháme sekané lístky bazalky a dochutíme pepřem a solí. Větší část lučiny osolíme, opepříme a vlijeme polovinu vlažné želatiny a opražená pokrájená ořechová jádra

  4. Polovinu nalijeme do formy a uhladíme. Do směsi s nivou přidáme druhou polovinu želatiny a vlijeme ji na první vrstvu a uhladíme. Nakonec doplníme zbylou lučinou s ořechy, překryjeme fólii a necháme ztuhnout v lednici

  5. Po ztuhnutí krájíme terinku s nivou a lučinou na plátky a podáváme, nejlépe s opečenými toasty. Můžeme použít recept na bylinkový toastový chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!