Těsto na pizzu z květáku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks květák
2 lžíce parmazán
70 g mleté mandle
podle potřeby
olivový olej
podle chuti
italské bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme, odkrojíme nejtvrdší část a rozdělíme na menší růžičky. Květák rozmixujeme na malé kousky, květák by měl mít konzistenci vařené rýže.

  2. Květák přesypeme do mísy, přidáme jemně mleté mandle, 2 lžíce nahrubo nastrouhaného parmazánu, nasekané italské bylinky (oregano, bazalka, tymián) a sůl. Vejce našleháme a přidáme do sypké směsi, vše důkladně promícháme a vytvoříme těsto.

  3. Těsto rozdělíme na dva vymazané plechy a vytvarujeme do kulatého tvaru jako klasickou pizzu. Těsto by mělo být o výšce asi 1 cm. Těsto pokapeme ještě trochou olivového oleje a zapékáme asi 20 minut, aby květáková pizza byla křupavá.

  4. Až po zapečení květákového těsta klademe na pizzu oblíbené suroviny a opět dáme na cca 15 minut zapéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!