Těsto na pizzu z květáku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 ks květák 2 lžíce parmazán 70 g mleté mandle podle potřeby olivový olej podle chuti italské bylinky
Postup Těsto na pizzu z květáku recept
Postup přípravy receptu
-
Květák očistíme, odkrojíme nejtvrdší část a rozdělíme na menší růžičky. Květák rozmixujeme na malé kousky, květák by měl mít konzistenci vařené rýže.
Květák přesypeme do mísy, přidáme jemně mleté mandle, 2 lžíce nahrubo nastrouhaného parmazánu, nasekané italské bylinky (oregano, bazalka, tymián) a sůl. Vejce našleháme a přidáme do sypké směsi, vše důkladně promícháme a vytvoříme těsto.
Těsto rozdělíme na dva vymazané plechy a vytvarujeme do kulatého tvaru jako klasickou pizzu. Těsto by mělo být o výšce asi 1 cm. Těsto pokapeme ještě trochou olivového oleje a zapékáme asi 20 minut, aby květáková pizza byla křupavá.
Až po zapečení květákového těsta klademe na pizzu oblíbené suroviny a opět dáme na cca 15 minut zapéct.