Těstovinový salát se zeleninou a bazalkou recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 4 - 6 špetek sůl 2 špetky majoránka 1/2 ks cibule 200 ml majonéza 4 ks rajče 4 - 8 špetek bazalka 2 ks červená paprika 1 ks zelená paprika 1 ks žlutá paprika 1 ks salátová okurka 2 špetky mletý černý pepř 280 g těstovinové vrtulky
Postup Těstovinový salát se zeleninou a bazalkou
Postup přípravy receptu
-
Do velkého hrnce s lehce osolenou vodou dáme vařit těstoviny. Každé těstoviny se připravují různě dlouho, záleží zda-li je máme raději tužší či nikoliv. Ochutnáním ověříme, těstoviny slijeme a stranou je necháme v hrnci chladnout
Mezitím si očistíme veškerou zeleninu, kterou nakrájíme na kostičky. Podle mého - čím menší kostičky, tím lépe. Do hrnce s mírně vychladlými těstovinami napustíme studenou vodu a těstoviny propláchneme. Nebudou se tolik lepit. Vodu opět slijeme (důkladně) a do hrnce vsypeme veškerou nakrájenou zeleninu
Ingredience promícháme, přidáme majonézu a okořeníme. Množství koření záleží opět na nás. Solí rozhodně nešetříme, zvlášť v zimním období, kdy zelenina není tak chuťově kvalitní. S pepřem a majoránkou to nepřeháníme, naopak bazalky si opět dopřejeme
Ještě jednou těstovinový salát se zeleninou a bazalkou důkladně promícháme a dáme minimálně na 20 minut odstát do lednice. Těstovinový salát se zeleninou a bazalkou podáváme jako samostatný hlavní chod nebo jako přílohu.