Těstovinový salát se zeleninou a bazalkou recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

4 - 6 špetek sůl
2 špetky majoránka
1/2 ks cibule
200 ml majonéza
4 ks rajče
4 - 8 špetek bazalka
2 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
1 ks žlutá paprika
1 ks salátová okurka
2 špetky mletý černý pepř
280 g těstovinové vrtulky

Postup přípravy receptu

  1. Do velkého hrnce s lehce osolenou vodou dáme vařit těstoviny. Každé těstoviny se připravují různě dlouho, záleží zda-li je máme raději tužší či nikoliv. Ochutnáním ověříme, těstoviny slijeme a stranou je necháme v hrnci chladnout

  2. Mezitím si očistíme veškerou zeleninu, kterou nakrájíme na kostičky. Podle mého - čím menší kostičky, tím lépe. Do hrnce s mírně vychladlými těstovinami napustíme studenou vodu a těstoviny propláchneme. Nebudou se tolik lepit. Vodu opět slijeme (důkladně) a do hrnce vsypeme veškerou nakrájenou zeleninu

  3. Ingredience promícháme, přidáme majonézu a okořeníme. Množství koření záleží opět na nás. Solí rozhodně nešetříme, zvlášť v zimním období, kdy zelenina není tak chuťově kvalitní. S pepřem a majoránkou to nepřeháníme, naopak bazalky si opět dopřejeme

  4. Ještě jednou těstovinový salát se zeleninou a bazalkou důkladně promícháme a dáme minimálně na 20 minut odstát do lednice. Těstovinový salát se zeleninou a bazalkou podáváme jako samostatný hlavní chod nebo jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!