Těstovinový salát se zeleninou a masem recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 1 plechovka hrášek sůl 4 ks vejce majonéza 2 balíčky těstoviny 1 plechovka kukuřice podravka mletý černý pepř 1 sklenice kysele okurky 1 balíček drůbka či křidélka 1 sklenice kujovjanka či moravanka
Postup Těstovinový salát se zeleninou a masem
Postup přípravy receptu
-
Drůbka nebo křidélka dáme vařit a ochutíme podravkou. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru. Vývar nám může být základem na polévku. Maso necháme vychladit, poté ho obereme od kostí
Mezitím uvaříme vejce natvrdo. Po vychladnutí vejce oloupeme a prolisujeme na čtverečky. Okurky také nakrájíme na čtverečky. Sterilovanou zeleninu scedíme
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Scezené těstoviny dáme do mísy, přidáme sterilovanou zeleninu, kukuřici, hrášek, vejce a okurky. Necháme trochu vychladit a nakonec přimícháme libovolnou majonézu nebo tatarku. Kdo chce, nahradí majonézu bílým jogurtem. Podle chuti osolíme a opepříme
Těstovinový salát se zeleninou a masem necháme před podáváním dobře vychladit v lednici. U nás je moc oblíbený hlavně v létě.