Těstovinový salát se zeleninou a masem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 plechovka hrášek
sůl
4 ks vejce
majonéza
2 balíčky těstoviny
1 plechovka kukuřice
podravka
mletý černý pepř
1 sklenice kysele okurky
1 balíček drůbka či křidélka
1 sklenice kujovjanka či moravanka

Postup přípravy receptu

  1. Drůbka nebo křidélka dáme vařit a ochutíme podravkou. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru. Vývar nám může být základem na polévku. Maso necháme vychladit, poté ho obereme od kostí

  2. Mezitím uvaříme vejce natvrdo. Po vychladnutí vejce oloupeme a prolisujeme na čtverečky. Okurky také nakrájíme na čtverečky. Sterilovanou zeleninu scedíme

  3. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Scezené těstoviny dáme do mísy, přidáme sterilovanou zeleninu, kukuřici, hrášek, vejce a okurky. Necháme trochu vychladit a nakonec přimícháme libovolnou majonézu nebo tatarku. Kdo chce, nahradí majonézu bílým jogurtem. Podle chuti osolíme a opepříme

  4. Těstovinový salát se zeleninou a masem necháme před podáváním dobře vychladit v lednici. U nás je moc oblíbený hlavně v létě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!