Těstoviny po sicilsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 150 ml vývar 1 ks cibule 3 lžíce rozinky 1 ks květák 1 špetka šafrán 400 g těstoviny 1 ks chilli paprička 1 ks bobkový list 3 lžíce olivový olej 1 lžíce citronová šťáva 1 lžíce piniové oříšky 2 lžíce rajský protlak podle chuti sůl petrželka mletý černý pepř
Postup Těstoviny po sicilsku recept
Postup přípravy receptu
-
Malý květák očistíme, rozebereme na malé růžičky, 5 minut povaříme a necháme okapat. Šafrán vysypeme do misky, zalijeme 2 lžícemi vroucí vody a promícháme. Cibuli nakrájíme na tenké proužky, česnek na plátky, chilli papričku a petrželku nasekáme na jemno.
V hluboké pánvi na olivovém oleji cibuli orestujeme dorůžova, přidáme česnek a chilli papričku, krátce orestujeme, potom přidáme rozinky, piniové oříšky, květák, šafrán, rajčatový protlak a bobkový list. Zalijeme 150 ml vody z květáku nebo vývarem a společně asi 5 minut povaříme.
V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme, přidáme do pánve ke květáku, ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Přidáme na jemno nasekanou petrželku, promícháme a podáváme. Těstoviny použijeme podle vlastní chuti a výběru.
Těstoviny po sicilsku ihned podáváme jako hlavní chod.