Těstoviny po sicilsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
150 ml vývar
1 ks cibule
3 lžíce rozinky
1 ks květák
1 špetka šafrán
400 g těstoviny
1 ks chilli paprička
1 ks bobkový list
3 lžíce olivový olej
1 lžíce citronová šťáva
1 lžíce piniové oříšky
2 lžíce rajský protlak
podle chuti
sůl
petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Malý květák očistíme, rozebereme na malé růžičky, 5 minut povaříme a necháme okapat. Šafrán vysypeme do misky, zalijeme 2 lžícemi vroucí vody a promícháme. Cibuli nakrájíme na tenké proužky, česnek na plátky, chilli papričku a petrželku nasekáme na jemno.

  2. V hluboké pánvi na olivovém oleji cibuli orestujeme dorůžova, přidáme česnek a chilli papričku, krátce orestujeme, potom přidáme rozinky, piniové oříšky, květák, šafrán, rajčatový protlak a bobkový list. Zalijeme 150 ml vody z květáku nebo vývarem a společně asi 5 minut povaříme.

  3. V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme, přidáme do pánve ke květáku, ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Přidáme na jemno nasekanou petrželku, promícháme a podáváme. Těstoviny použijeme podle vlastní chuti a výběru.

  4. Těstoviny po sicilsku ihned podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!