Těstoviny se sýrovo-tuňákovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžíce olej
1 ks cibule
200 g těstoviny
185 g tuňák v oleji
200 ml smetana ke šlehání
425 ml sterilovaná kukuřice
1 balíček tavený smetanový sýr
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Tuňáka a kukuřice slijeme.

  2. Středně velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na oleji ji lehce osmahneme, zalijeme smetanou a vaříme. Přidáme sýr a mícháme, dokud se nerozpustí. Vznikne nám sýrová omáčka, kterou dochutíme prolisovaným česnekem. Přidáme tuňáka, kukuřici a povaříme. Podle chuti sýrovou omáčku s tuňákem dosolíme.

  3. Těstoviny (vřetena) uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Hotové těstoviny scedíme.

  4. Těstoviny smícháme s připravenou omáčkou. Výborné těstoviny se sýrovo-tuňákovou omáčkou ihned podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!