Tetin biskupský chlebíček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 3 ks vejce rozinky 1 ks prášek do pečiva ořechy 1 hrnek cukr moučka 200 g hera 2 ks vanikový cukr 2 hrnky polohrubá mouka 0.4 hrnku vlažné mléko kandované ovoce na potření marmeláda poleva čokoláda
Postup Tetin biskupský chlebíček recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Cukr, žloutky a heru ušleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a sníh ušlehaný z bílků a zamícháme. Nakonec vmícháme nasekané ořechy, rozinky a kandované ovoce. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy.
Tetin biskupský chlebíček pečeme v předehřáté troubě na 200 °C. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnout. Potřeme marmeládou a polijeme čokoládovou polevou. Můžeme i dozdobit bílou polevou.
Tetin biskupský chlebíček necháme ztuhnout a můžeme podávat.