Tetin gulášek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina 750 g brambory 1-2 ks cibule 1 konzerva rajský protlak 500 g krůtí maso podle chuti sůl vegeta mletý černý pepř podle potřeby voda hladká mouka na ozdobu čerstvá pažitka
Postup Tetin gulášek recept
Postup přípravy receptu
-
Na kostičky nakrájíme slaninu, osmahneme na ni nakrájenou cibuli a přidáme pokrájené maso. Osolíme, opepříme a za mírného podlévání dusíme. Mícháme a podle potřeby podléváme.
Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostky.
Když je maso skoro měkké, přidáme brambory, trochu vegety a ve vodě rozmíchanou malou konzervu rajského protlaku. Dusíme, až jsou brambory i maso měkké. Podle potřeby můžeme zředit vodou, mírně poprášit moukou a podle chuti dosolíme.
Na talíři ozdobíme tetin gulášek pažitkou.