Tetina roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 120 g cukr 5 ks vejce 1 lžíce rum 3 dl mléko 0.5 ks citron 100 g cukr moučka 0.5 balíčku vanilkový cukr 180 g polohrubá mouka 2 lžíce horká voda 180 g mletý mák 1 ks vařené brambory na ozdobu cukr moučka citronová poleva podle chuti mletá skořice
Postup Tetina roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Do pěny ušleháme žloutky, cukr a horkou vodu. Bílky si ušleháme v tuhý sníh. Do žloutkové pěny zvolna přidáváme sníh, prosátou mouku a citronovou kůru.
Plech vyložíme pečícím papírem, těsto na něj urovnáme a ve vyhřáté troubě rychle upečeme. Ještě horký plát potřeme makovou náplní a srolujeme. Tetinu roládu necháme vychladnout.
Na náplň oloupeme a jemně nastrouháme vařenou bramboru. Dáme si vařit mléko, do kterého nasypeme mletý mák, cukr i vanilkový. Uvařený mák odstavíme a přimícháme strouhanou bramboru, skořici a rum.
Vychladlou tetinu roládu můžeme přelít citronovou polevou nebo jen pocukrovat. Tetinu roládu nakrájíme a můžeme podávat.