Thajské restované žampiony s kešu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžíce voda
0.5 lžičky mletý bílý pepř
2 lžíce škrobová moučka
0.3 šálku zeleninový vývar
2 konzervy sterilované žampiony
1 lžíce rybí omáčka
3 lžíce rostlinný olej
1 lžička mletý černý pepř
125 g kešu oříšky
2 ks zelená chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. V malé misce smícháme sůl, bílý pepř, rybí omáčku a vývar. Můžeme použít zeleninový nebo drůbeží. Připravíme si všechny ostatní zbývající suroviny do misek na stůl, abychom je měli rychle při ruce. Žampiony scedíme, necháme okapat a rozpůlíme. Je třeba 2 konzervy po 400 ml.

  2. Předehřejeme wok nebo fritovací pánev na středně silném ohni, přilijeme olej a jen o malinko později nasypeme do oleje kešu oříšky (osušené mandle), které rychle osmahneme dozlatohněda. Pak je rychle a pečlivě všechny z oleje vyjmeme a uložíme stranou.

  3. Do prázdné pánve přidáme česnek a chilli papričky, které během několika vteřin osmahneme, jen aby se rozvinula jejich vůně. Přidáme žampiony a také je osmahneme během 1až 2 minut. Přidáme směs vývaru s rybí omáčkou a směs uvedeme do varu.

  4. Do pánve vrátíme osmahnuté oříšky, promícháme, zahustíme ve vodě rozmíchaným škrobem, ozdobíme zelenou cibulkou nebo pažitkou a podáváme.

  5. Doporučujeme podávat s jasmínovou rýží. Thajské restované žampiony s kešu jsou neskutečně rychlé a fantasticky dobré!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!