Tofu placky s hráškem a řeřichovým salátem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- směs 150 g hrášek 1 stroužek česnek 1 ks brambory 1 snítka majoránka 1 snítka rozmarýn 1 ks mrkev 120 g tofu 2 ks jarní cibulka 1 ks řapíkový celer podle chuti sůl salát 150 g řeřicha 3 ks mrkev 150 g hlávkový salát zálivka 0 ks citron 1 lžíce olivový olej podle potřeby 4 lžíce olivový olej jemná strouhanka
Postup Tofu placky s hráškem a řeřichovým salátem recept
Postup přípravy receptu
-
Všechny čisté bylinky nasekáme na jemno. Bramboru uvaříme ve slupce doměkka, necháme vychladnout a nastrouháme. Zeleninu (mrkev, česnek, jarní cibulku, řapíkatý celer) podle potřeby očistíme a nakrájíme úplně nadrobno.
Na směs (v přikryté hluboké teflonové pánvi s troškou olivového oleje) podusíme nadrobno nakrájenou zeleninu s nasekanými bylinkami, stačí asi 5 minut. Potom přidáme hrášek, podlijeme 2 lžícemi vody, osolíme a dusíme přikryté dalších 10 minut.
Tofu dobře rozmačkáme vidličkou a přidáme ho k zelenině s bylinkami. Promícháme a přikryté dusíme dalších 5 minut. K tofu směsi přidáme nastrouhanou vařenou bramboru, promícháme a dochutíme solí. Směs necháme vychladnout.
Z vychladlé směsi budeme tvořit placky. Pokud potřebujeme směs zahustit, přidáme strouhanku. Tofu placky budeme smažit na trošce oleje z obou stran. Nebo je potřeme olejem a pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
Jako přílohu si připravíme salát z čerstvé zeleniny. Mrkve očistíme, nastrouháme, řeřichy a hlávkový salát překrájíme. Zalijeme citronovou šťávou promíchanou s olivovým olejem a se solí. Řeřichový salát dobře promícháme.
Tofu placky s hráškem a řeřichovým salátem podáváme jako hlavní dietní chod.