Tokáň ze tří druhů masa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks vejce 3 ks paprika 400 g cibule 1 hrst pažitka 150 g sádlo 2 ks rajče 1 l vývar z kostí 250 g špek 7 dl kysaná smetana 400 g hladká mouka 400 g telecí maso 400 g zadní hovězí mletá sladká paprika 400 g vepřové ledvinky
Postup Tokáň ze tří druhů masa recept
Postup přípravy receptu
-
Všechno maso pokrájíme na kostky. Zeleninu očistíme a nakrájíme.
Na kostičky nakrájenou slaninu vložíme do rozpáleného tuku, přidáme jemně nakrájenou cibuli, posypeme paprikou, podlijeme trochou vývaru a vydusíme do tuku. Přidáme hovězí maso a dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Když začne maso měknout, přidáme vepřové, a když je poloměkké, přidáme telecí. Dusíme pod pokličkou doměkka. Potom vydusíme šťávu na tuk, vložíme na kousky pokrájené papriky a rajčata a dále dusíme. Zalijeme kysanou smetanou a dobře povaříme.
Z vajec a mouky uděláme těstíčko a tvoříme noky, které zavaříme v osolené vodě.
Tokáň ze tří druhů masa podáváme s noky a zdobíme kolečky rajčat, plátky paprik a sekanou pažitkou.