Topinky s vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks vejce
8 plátků chleba
1 plechovka pomazánka ďábelské toasty
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z krajíců chleba opatrně vyřízneme střídku a namažeme ji ďábelskou toastovou pomazánkou.

  2. Na pánvi rozpálíme olej, položíme na ni kůrky a dovnitř každé kůrky klepneme jedno vejce. Dáme pozor, aby vejce vyplnilo celou plochu mezi kůrkou. Vejce posolíme a jemně popepříme. Počkáme, až se vejce zatáhne a přiklopíme namazanou střídkou chleba. Po 2 minutách chleba otočíme a opečeme i z druhé strany.

  3. Topinky s vejcem podáváme podle chuti ke snídani a jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!