Torte Di Cioccolata recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 125 g máslo 90 g cukr krupice 100 g čokoláda na vaření 100 g polohrubá mouka 20 g máslo na vymazání 1 ks kompotované jahody
Postup Torte Di Cioccolata recept
Postup přípravy receptu
-
Ve vodní lázni rozehřejeme máslo a čokoládu. Mícháme. Až bude vše rozpuštěno, budeme pomalinku přimíchávat mouku a cukr. Odstavíme, necháme trochu vychladnout. Poté přidáme 2 vejce, která jsme si v hrnku předem rozmíchali. Vejce nepřiléváme do teplé směsi, srazila by se jako na vaječinu.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Směs na Torte Di Cioccolata nalijeme do vymazané formy a vložíme do vyhřáté trouby. Teplotu ztlumíte na 180 °C a dezert pečeme 20 - 22 minut.
Pro ty, co si chtějí zpestřit a osvěžit chuť, doporučuji udělat ovocný přeliv. Zvolila jsem jahodový. Kousky jahod i se šťávou jsem smíchala s troškou cukru a vznikl takový jahodový sirup. Tím přelijeme čokoládový dort.