Tortilly plněné čerstvým salátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
sůl
paprika
rajčata
salát
bylinky
polníček
tortilla
rukola
ocet balsamico
jarní cibulka
salátová okurka
mletý černý pepř
sójové maso
seitan
sojanéza
ďobáčky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme salát. Najemno nakrájíme okurku, rajčata, různé papriky, ledový salát, rukolu, polníček, jarní cibulku a ochutíme troškou soli, pepře a balsamikovým octem

  2. Na dip smícháme sojanézu nebo vegan jogurt s troškou česneku, špetkou soli, pepře a pokud je možnost, tak i s čerstvými bylinkami podle chuti

  3. Na pánvi orestujeme seitan (Já měla speciál se zeleninou.), sójové maso nebo ďobáčky. Sójové maso už není potřeba nějak kořenit, ale záleží na chuti

  4. Tortilly ohřejeme na pánvi. Na tortillu dáme menší množství salátu, na salát dáme trochu sójového masa a nakonec trochu dipu. Všechno to umístíme doprostřed tortilly jako takový pruh. Nakonec tortilly zabalíme a servírujeme

  5. Tortilly plněné čerstvým salátem podáváme jako chutné a zdravé pohoštění při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!