Závin s tuňákovou náplní recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 2 konzervy tuňák ve vlastní šťávě 40 g parmazán 150 g žervé 1 lžička sardelová pasta sezamové semínko jarní cibulka mletý černý pepř 1 balíček listové těsto v plátu
Postup Závin s tuňákovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme náplň. Jarní cibulku (množství podle chuti) očistíme a nakrájíme na jemná kolečka. Tuňáka ve vlastní šťávě necháme okapat na sítku. V míse promícháme žervé s tuňákem, strouhaným sýrem, cibulkou a sardelovou pastou. Směs podle potřeby
" target="_blank" title="Sůl neškodí ">osolíme a opepříme
Plát listového těsta poklademe náplní a svineme v závin, který řádně uzavřeme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem
Závin s tuňákovou náplní upečeme v předehřáté troubě při 200 °C dorůžova
Listový závin plněný tuňákem necháme vychladnout a nakrájíme na řezy. Podáváme jako chuťovku k pivu nebo vínu.