Tradiční italský salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 ks rajče 1 svazek bazalka 200 g mozzarella 100 g černé olivy 8 ks cherry rajče 50 g sušená rajčata v oleji zálivka 1 dl olivový olej citronová šťáva mletý černý pepř mořská sůl na ozdobu 4-6 listů hlávkový salát
Postup Tradiční italský salát recept
Postup přípravy receptu
-
Listy zeleného salátu upravíme na větší servírovací mísu. Rajčata rozkrojíme na půlky, vykrojíme případné zelené vnitřky a dále nakrájíme na hrubé plátky.
Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky, sušená rajčata na větší kousky, mozzarellu na plátky. Můžeme také použít celé kousky třešinkové mozzarelly.
Na salátové listy upravíme rajčata, proložíme mozzarellou a olivami. Tradiční italský salát posypeme natrhanými lístky bazalky a zakápneme marinádou z olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře. Je dobré nechat salát chvíli uležet v chladu.
Tradiční italský salát podáváme s libovolným pečivem. Celkový efekt hodně souvisí s kvalitou a čerstvostí ingrediencí.