Tradiční italský salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks rajče
1 svazek bazalka
200 g mozzarella
100 g černé olivy
8 ks cherry rajče
50 g sušená rajčata v oleji
zálivka
1 dl olivový olej
citronová šťáva
mletý černý pepř
mořská sůl
na ozdobu
4-6 listů hlávkový salát

Postup přípravy receptu

  1. Listy zeleného salátu upravíme na větší servírovací mísu. Rajčata rozkrojíme na půlky, vykrojíme případné zelené vnitřky a dále nakrájíme na hrubé plátky.

  2. Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky, sušená rajčata na větší kousky, mozzarellu na plátky. Můžeme také použít celé kousky třešinkové mozzarelly.

  3. Na salátové listy upravíme rajčata, proložíme mozzarellou a olivami. Tradiční italský salát posypeme natrhanými lístky bazalky a zakápneme marinádou z olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře. Je dobré nechat salát chvíli uležet v chladu.

  4. Tradiční italský salát podáváme s libovolným pečivem. Celkový efekt hodně souvisí s kvalitou a čerstvostí ingrediencí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!