Trdelníky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 lžička cukr 1 špetka sůl 80 g máslo 5 ks žloutek 1 dl mléko 25 g droždí 0 kg hladká mouka na potření 1 ks vejce 70 g máslo 3 lžíce rum na obalení mleté ořechy skořicový cukr
Postup Trdelníky recept
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto vložíme v pořadí mouka, žloutky, droždí, rozehřáté máslo, sůl, cukr a mléko do pekárny a zapneme program těsto. Nebo klasicky zaděláváme v míse jako kynuté těsto stejně jako na jiné moučníky.
Po vykynutí odebíráme z těsta malé kousky. Rozválíme je na váleček tloušťky malíčku a namotáváme na kovové trubičky. Těsto motáme hodně u sebe. Připravené trdelníky potřeme rozšlehaným vejcem a obalíme v mletých ořeších.
Trdelníky klademe na plech vyložený papírem na pečení a pečeme dozlatova zhruba 15 minut při 200 °C. Ještě teplé trdelníky potřeme směsí rozpuštěného másla a rumu a obalíme ve skořicovém cukru.
Trdelníky podáváme teplé i studené.