Třená bábovka z roku 1915 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

370 g cukr
6 ks vejce
185 g máslo
2 lžíce strouhanka
0.2 l mléko
370 g mouka
1 balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Kameninovou formu na bábovku vymažeme a vysypeme strouhankou.

  2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme se změklým máslem. Vmícháme mouku s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce vetřeme do těsta.

  3. Třené těsto vlijeme do připravené bábovkové formy, vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova.

  4. Třenou bábovku z roku 1915 necháme vychladnout ve formě, vyklopíme, ocukrujeme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!