Třená bábovka polévaná vínem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 7 ks vejce 125 g máslo 1 ks prášek do pečiva 150 ml víno 300 g cukr moučka cukr moučka 1 lžička citronová kůra 200 g polohrubá mouka tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Třená bábovka polévaná vínem
Postup přípravy receptu
-
Máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky a vypracujeme hladké těsto. Mouku smícháme s práškem do pečiva, citronovou kůrou a po částech vmícháme do žloutkové směsi. Nakonec zlehka vmícháme tuhý bílkový sníh
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a bábovku pečeme asi hodinu při 180 °C
Když zchladne, ohřejeme v hrnku víno a lžící její povrch polijeme. Nakonec bábovku polévanou vínem pocukrujeme a již můžeme krájet na dílky a podávat.