Jablková bábovka s džemem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 150 ml olej 3 ks vejce mléko 3 ks jablko 1 balíček prášek do pečiva džem 200 g cukr moučka 300 g polohrubá mouka tuk na vymazání 100 g lískové ořechy hrubá mouka na vysypání 1 balíček čokoládový pudink
Postup Jablková bábovka s džemem
Postup přípravy receptu
-
Jablka očistíme a nahrubo nastrouháme. Lískové ořechy nasekáme na větší kousky
Všechny další ingredience smícháme v míse a přidáme tolik mléka, aby vzniklo středně husté těsto. Důkladně a hlavně rychle těsto promícháme a nalijeme do tukem vytřené a hrubou moukou vysypané formy
Pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě při 170 °C asi 45 minut
Díky čokoládovému pudinku má tahle bábovka příjemnou perníkovou chuť, kterou ještě doplníme natřením džemu na kousky bábovky. Můžeme použít kyselejší džem.