Filet z candáta pečený s máslovou omáčkou a bramborovo-pomerančovým pyré recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej 20 g máslo 120 g brambory 1 ks pomeranč sůl, pepř 170 g filety z candáta brokolice (2 růžičky)
Postup Filet z candáta pečený s máslovou omáčkou a bramborovo-pomerančovým pyré
Postup přípravy receptu
-
Očistíme candáta, nakrájíme na filety a osolíme. Na pánvi si rozehřejeme olej a lehce ho osmažíme z obou stran. Na candáta poklademe plátek másla a dáme na 5 minut při 180°C péct do trouby. Uvaříme brambory, které poté propasírujeme
Do brambor přimícháme máslo, mléko, sůl, pomerančovou kůru z omytého pomeranče a šťávu. Dále si připravíme brokolici, kterou vaříme cca 3 minuty v mírně osolené vodě. Filet z candáta pečený s máslovou omáčkou a bramborovo-pomerančovým pyré můžeme servírovat.