Rychlá bramboračka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
máslo
majoránka
1/2 ks celer
2 ks mrkev
1 ks petržel
hladká mouka
4 ks větší brambory

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Brambory, celer, mrkev i petržel v hrnci zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit

  2. Zatímco se zelenina vaří, rozpustíme na pánvi máslo, přisypeme mouku a vytvoříme jíšku. Když je zelenina téměř měkká (asi za 20 minut), přidáme do hrnce jíšku, prolisujeme česnek a přisypeme promnutou majoránku. Ještě chvíli povaříme

  3. Rychlou bramboračku podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!