Třený koláč se švestkami recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 125 g máslo 100 ml mléko 400 - 500 g švestky 60 g cukr moučka cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 175 g polohrubá mouka tuk na vymazání 1 lžíce kypřící prášek 75 g škrobová moučka mouka na vysypání
Postup Třený koláč se švestkami
Postup přípravy receptu
-
Švestky omyjeme, osušíme a vypeckujeme. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 150 °C
Mouku promícháme se škrobovou moučkou a kypřícím práškem. Máslo s oběma cukry utřeme do pěny a postupně vmícháme vejce. Sypkou směs prosejeme na utřené máslo, promícháme, zalijeme mlékem a rychle vypracujeme hladké těsto
Formu vyplníme těstem, poklademe švestkami a pečeme přibližně 50 - 60 minut dorůžova
Hotový třený koláč se švestkami necháme ve formě zcela vychladnout. Teprve potom ho vyjmeme a posypeme moučkovým cukrem. Nejlépe chutná až druhý den ke kávě nebo čaji.