Penne se špenátovou omáčkou na curry a kuřecím masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 300 g niva 400 g kuřecí maso 1 kostka zeleninový bujon 1 balení špenátový protlak 2 lžíce curry plnotučné mléko 2 lžíce adžika 500 ml smetana (12%) 1 balení těstoviny penne
Postup Penne se špenátovou omáčkou na curry a kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Nivu nastrouháme na hrubém struhadle
Na pánvi osmažíme cibulku do zesklovatění, poté přidáme kousky kuřecího a necháme na pánvi lehce zatáhnout. Zasypeme curry a adžikou podle chuti, já používám cca 2 nevrchovaté polévkové lžíce od každého koření. Až se maso trochu zatáhne, přidáme špenátový protlak, klidně i mražený - sám povolí
Jakmile se špenát rozpustí, přidáme smetanu a necháme trochu ohřát, poté přidáme nastrouhanou nivu a až se niva rozteče a omáčka se zahustí, přidáme kostku zeleninového bujonu a povaříme. Poté špenátovo-nivovou omáčku podle chuti dokořeníme či dosolíme. Pokud je omáčka příliš výrazná, zjemníme bud 3,5% mlékem nebo další smetanou
Penne uvaříme v osolené vodě podle návodu a scedíme. Lze použít i jiné těstoviny
Penne se špenátovou omáčkou na curry a kuřecím masem ihned podáváme
Tip: Každý si v tomto receptu přijde na svůj postup a chutě. Koření lze dát více či méně, stejně tak nivy a dalších surovin, jednoduše lze vše přizpůsobit své chuti i nárokům.