Tresčí filé po Toskánsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 12 ks rajče 2 lžíce kapary 4 plátky filé z tresky 1 hrnek černé olivy podle potřeby sůl olivový olej na obalení hladká mouka
Postup Tresčí filé po Toskánsku recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata spaříme pár sekund ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na půlky.
Cibuli nakrájíme na tenké plátky a orestujeme jí na trošce olivového oleje. Jakmile začne cibule růžovět, zvýšíme plamen a přidáme nakrájená rajčata. Restujeme pár minut. Pak přidáme vypeckované olivy, kapary a trošku vody. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Poté odstavíme a dochutíme solí. Kdo má rád, může přidat trochu feferonky.
Tresčí filety obalíme v hladké mouce a osmahneme na olivovém oleji z obou stran. Hotové tresky vložíme do připravené rajčatové omáčky. Krátce povaříme.
Tresčí filé po Toskánsku pokládáme na talíř s rajčatovou omáčkou a ozdobíme lístky bazalky. Podáváme jako hlavní chod třeba s čerstvým pečivem.