Tresčí filé po Toskánsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 ks cibule
12 ks rajče
2 lžíce kapary
4 plátky filé z tresky
1 hrnek černé olivy
podle potřeby
sůl
olivový olej
na obalení
hladká mouka
Postup Tresčí filé po Toskánsku recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata spaříme pár sekund ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na půlky.
Cibuli nakrájíme na tenké plátky a orestujeme jí na trošce olivového oleje. Jakmile začne cibule růžovět, zvýšíme plamen a přidáme nakrájená rajčata. Restujeme pár minut. Pak přidáme vypeckované olivy, kapary a trošku vody. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Poté odstavíme a dochutíme solí. Kdo má rád, může přidat trochu feferonky.
Tresčí filety obalíme v hladké mouce a osmahneme na olivovém oleji z obou stran. Hotové tresky vložíme do připravené rajčatové omáčky. Krátce povaříme.
Tresčí filé po Toskánsku pokládáme na talíř s rajčatovou omáčkou a ozdobíme lístky bazalky. Podáváme jako hlavní chod třeba s čerstvým pečivem.