Tresčí filé po Toskánsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
12 ks rajče
2 lžíce kapary
4 plátky filé z tresky
1 hrnek černé olivy
podle potřeby
sůl
olivový olej
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata spaříme pár sekund ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na půlky.

  2. Cibuli nakrájíme na tenké plátky a orestujeme jí na trošce olivového oleje. Jakmile začne cibule růžovět, zvýšíme plamen a přidáme nakrájená rajčata. Restujeme pár minut. Pak přidáme vypeckované olivy, kapary a trošku vody. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Poté odstavíme a dochutíme solí. Kdo má rád, může přidat trochu feferonky.

  3. Tresčí filety obalíme v hladké mouce a osmahneme na olivovém oleji z obou stran. Hotové tresky vložíme do připravené rajčatové omáčky. Krátce povaříme.

  4. Tresčí filé po Toskánsku pokládáme na talíř s rajčatovou omáčkou a ozdobíme lístky bazalky. Podáváme jako hlavní chod třeba s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!