Třešně s mandlovým krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 ks skořice 2 lžíce solamyl 4 lžíce voda 70 g mandle 1 lžíce cukr krupice 600 g třešně 4 lžíce citronová šťáva 350 ml rybízová šťáva krém 2 ks vejce 2 lžíce cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 1 kelímek smetana ke šlehání na ozdobu citronová meduňka
Postup Třešně s mandlovým krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Čtyři páry třešní i se stopkou si necháme na ozdobu. Zbytek očistíme, vypeckujeme a zalijeme rybízovou šťávou. Přidáme celou skořici a uvedeme do varu. Ochutíme cukrem a citronovou šťávou. Ve vodě rozmícháme solamyl a zahustíme teplé třešně. Znovu uvedeme do varu a provaříme. Třešňovou omáčku rozdělíme do pohárů a dáme vychladit.
Mandle nasekáme najemno a na suché pánvi je opražíme dozlatova. Necháme je vychladnout. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny a přidáme opražené mandle. Smetanu s cukrem vyšleháme dotuha a opatrně ji vmícháme do krému.
Mandlový krém rozdělíme na vychlazené třešně do pohárů a dezert ozdobíme párem třešní a snítkou meduňky.