Třešňová marmeláda s čokoládou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 ks čokoláda na vaření 400 g cukr krystal 1 lžička kyselina citronová 1000 g vypeckované třešně 1 balíček Gelfix 3:1
Postup Třešňová marmeláda s čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Třešně opláchneme, necháme dobře okapat, vypeckujeme a rozmixujeme (1000 g čisté váhy). Gelfix smícháme se 2 lžícemi cukru. Čokoládu nastrouháme nahrubo
Třešňové pyré dáme do hrnce, promícháme s Gelfixem a uvedeme do varu. Minutu provaříme, přidáme zbylý cukr, čokoládu a kyselinu citronovou. Uvedeme znovu do varu a za občasného promíchání 10 minut provaříme
Horkou marmeládou plníme suché nahřáté sklenice, zavíčkujeme a zabalené do deky necháme do druhého dne chladnout.