Třešňová marmeláda s čokoládou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks čokoláda na vaření
400 g cukr krystal
1 lžička kyselina citronová
1000 g vypeckované třešně
1 balíček Gelfix 3:1

Postup přípravy receptu

  1. Třešně opláchneme, necháme dobře okapat, vypeckujeme a rozmixujeme (1000 g čisté váhy). Gelfix smícháme se 2 lžícemi cukru. Čokoládu nastrouháme nahrubo

  2. Třešňové pyré dáme do hrnce, promícháme s Gelfixem a uvedeme do varu. Minutu provaříme, přidáme zbylý cukr, čokoládu a kyselinu citronovou. Uvedeme znovu do varu a za občasného promíchání 10 minut provaříme

  3. Horkou marmeládou plníme suché nahřáté sklenice, zavíčkujeme a zabalené do deky necháme do druhého dne chladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!