Tuňáková pomazánka s vejci recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 3 lžíce máslo 150 g tvaroh 1/2 lžičky plnotučná hořčice 1 - 2 lžíce zakysaná smetana 3 - 4 ks jarní cibulka 5 ks vejce natvrdo mletý černý pepř 1 hrst čerstvá pažitka 2 balíčky tuňák sandwich v olivovém oleji
Postup Tuňáková pomazánka s vejci
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme pod tekoucí vodou. Dvě vejce odložíme stranou na ozdobu a zbývající nastrouháme na jemném struhadle. Jarní cibulku očistíme a bílé části nakrájíme na drobné kousky. Omytou pažitku jemně usekáme
Změklé máslo utřeme s cibulkou a hořčicí do pěny, vmícháme tvaroh, okapané kousky tuňáka, nastrouhaná vejce, zakysanou smetanu a pažitku. Tuňákovou pomazánku s vejci podle chuti osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet
Tuňákovou pomazánku mažeme na plátky celozrnného pečiva, zdobíme plátkem vařeného vajíčka a čerstvou pažitkou
Tuňákovou pomazánku s vejci podáváme jako chuťovku nebo svačinku nejen o Velikonocích.