Tuňákové karbanátky s kukuřicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
80 g strouhanka
2 plechovky tuňák v oleji
30 g eidam
4 ks jarní cibulka
200 g nakládaná kukuřice
podle potřeby
olivový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu kukuřice rozmixujeme a smícháme se strouhankou.

  2. Tuňáka scedíme, sýr nastrouháme a cibulky očistíme a nasekáme nadrobno. Smícháme dohromady se zbytkem kukuřice, zahustíme připravenou kukuřičnou strouhankou a osolíme. Nakonec do směsi vmícháme vajíčka a vytvarujeme čtyři stejně velké karbanátky. Opečeme je na rozpáleném oleji 5 minut z každé strany tak, aby byly zlatavé.

  3. Tuňákové karbanátky s kukuřicí můžeme podávat buď v obložené housce jako klasické hamburgery nebo s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!