Tvarohová terina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

180 g cukr moučka
600 g měkký tvaroh
200 g čerstvé drobné ovoce
1 balíček rozpustná želatina
podle potřeby
smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Měkký tvaroh vyšleháme s cukrem a troškou smetany dohladka. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a pak ji vmícháme do tvarohové směsi, drobné ovoce omyjeme a necháme okapat.

  2. Vhodnou formu na terinu vyložíme potravinářskou fólií, pak ji naplníme tvarohem a ovocem, uhladíme a dáme na 12 hodin do chladničky ztuhnout.

  3. Ztuhlou tvarohovou terinu vyklopíme, pokrájíme ji na silnější plátky a každou porci ozdobíme ovocem. Tvarohovou terinu podáváme jako osvěžující nepečený dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!