Tvarohové bobečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g tvaroh
250 g hladká mouka
podle potřeby
150-250 g máslo
náplň
jablko

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, másla a tvarohu utvoříme těsto.

  2. Těsto vyválíme asi na 3 mm tenkou placku. Rádýlkem tvoříme čtverce o velikosti asi 6x6 cm a plníme kousky jablek a to tak, že z celého jablka vykrajujeme malou lžičkou. Jsou lepší oblé tvary, než hranaté. Zabalíme malou buchtičku a tvarohové bobečky skládáme na plech vyložený pečícím papírem spojenou stranou dospod.

  3. Tvarohové bobečky pečeme v předehřáté troubě, až jsou světle růžové. Potom je ještě teplé obalujeme v cukru s míchaném s vanilkovým cukrem. Bez cukru jsou taky moc dobré.

  4. Tvarohové bobečky podáváme teplé nebo studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!