Uzené s bramborovou kaší a hráškem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 - 2 stroužky česnek olej sůl máslo 500 g brambory 2 ks cibule 150 - 200 ml smetana 1 ks bobkový list 3 kuličky nové koření 300 g mražený hrášek mletý černý pepř 600 g uzená vepřová krkovice
Postup Uzené s bramborovou kaší a hráškem
Postup přípravy receptu
-
Krkovici očistíme, vložíme do studené vody s kořením, 1 cibulí a vše uvaříme doměkka. Druhou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky
Uvařené maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme na porce a uchováme na teple. Z uzeného vývaru odstraníme koření, cibuli a vložíme do něj nakrájené brambory, které uvaříme doměkka. Na másle necháme zesklovatět cibulku, vmícháme hrášek, který podlijeme malým množstvím uzeného vývaru a zvolna podusíme doměkka. Uvařené brambory slijeme, vmícháme prolisovaný česnek, máslo a smetanu a vyšleháme bramborovou kaši
Uzené maso rozdělíme na porce, obložíme hráškem, bramborovou kaší a podáváme s kyselou okurkou.