Uzené s bramborovou kaší a hráškem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 stroužky česnek
olej
sůl
máslo
500 g brambory
2 ks cibule
150 - 200 ml smetana
1 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
300 g mražený hrášek
mletý černý pepř
600 g uzená vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici očistíme, vložíme do studené vody s kořením, 1 cibulí a vše uvaříme doměkka. Druhou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky

  2. Uvařené maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme na porce a uchováme na teple. Z uzeného vývaru odstraníme koření, cibuli a vložíme do něj nakrájené brambory, které uvaříme doměkka. Na másle necháme zesklovatět cibulku, vmícháme hrášek, který podlijeme malým množstvím uzeného vývaru a zvolna podusíme doměkka. Uvařené brambory slijeme, vmícháme prolisovaný česnek, máslo a smetanu a vyšleháme bramborovou kaši

  3. Uzené maso rozdělíme na porce, obložíme hráškem, bramborovou kaší a podáváme s kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!