Pečený čaj z letního ovoce recept
Apetit Recepty nápojeSuroviny na recept
- 100 ml rum 2 hrnky jablko 1 hrnek jahody 8 ks hřebíček 1000 g cukr krupice 1 hrnek maliny 1 hrnek hruška 2 ks badyán 1 hrnek višně 1 hrnek třešně 2 ks celá skořice 1 ks velký pomeranč 1 hrnek červený rybíz 100 ml jahodový likér
Postup Pečený čaj z letního ovoce
Postup přípravy receptu
-
Jablka i hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Višně i třešně vypeckujeme, rybíz "stáhneme" ze stonků a maliny trháme bez lístků. Jahody zbavíme korunek a větší kusy rozpůlíme. Pomeranč dobře očistíme a nakrájíme na plátky. Veškeré opláchnuté ovoce si odměříme, nasypeme do pekáče s vyšším okrajem a posypeme cukrem. Promícháme a do rohů vložíme koření
Sladké ovoce vložíme do předehřáté trouby a pečeme 60 minut na 200 °C (plyn stupeň 7). Během pečení ovoce promícháme
Po hodině pečení necháme čaj 10 minut chladnout, vyndáme koření i pomeranč. Přilijeme rum i jahodový likér a promícháme. Pečený čaj z letního ovoce ihned naplníme do nahřátých sklenic, zavíčkujeme a otočíme. Necháme vystydnout
1 hrnek = 250 ml