Pečený čaj z letního ovoce recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

100 ml rum
2 hrnky jablko
1 hrnek jahody
8 ks hřebíček
1000 g cukr krupice
1 hrnek maliny
1 hrnek hruška
2 ks badyán
1 hrnek višně
1 hrnek třešně
2 ks celá skořice
1 ks velký pomeranč
1 hrnek červený rybíz
100 ml jahodový likér

Postup přípravy receptu

  1. Jablka i hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Višně i třešně vypeckujeme, rybíz "stáhneme" ze stonků a maliny trháme bez lístků. Jahody zbavíme korunek a větší kusy rozpůlíme. Pomeranč dobře očistíme a nakrájíme na plátky. Veškeré opláchnuté ovoce si odměříme, nasypeme do pekáče s vyšším okrajem a posypeme cukrem. Promícháme a do rohů vložíme koření

  2. Sladké ovoce vložíme do předehřáté trouby a pečeme 60 minut na 200 °C (plyn stupeň 7). Během pečení ovoce promícháme

  3. Po hodině pečení necháme čaj 10 minut chladnout, vyndáme koření i pomeranč. Přilijeme rum i jahodový likér a promícháme. Pečený čaj z letního ovoce ihned naplníme do nahřátých sklenic, zavíčkujeme a otočíme. Necháme vystydnout

  4. 1 hrnek = 250 ml


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!