Pečený čaj studený i teplý recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

1/4 l rum
1 ks citron
8 ks hřebíček
1 kg cukr krupice
2 kg ovoce
1 lžička mletá skořice
1/2 lžičky kyselina citronová

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce očistíme, větší plody pokrájíme a vypeckujeme. Vhodné jsou jahody, broskve, meruňky, třešně, maliny. Citron důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky

  2. Rozložíme ho na pekáč s vyšším okrajem, zasypeme cukrem a skořicí, přidáme hřebíček a citron. Směs zamícháme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme za občasného zamíchání 10 minut. Poté přilijeme rum a pečeme dalších 5 minut

  3. Pekáč vyndáme z trouby a do směsi zamícháme kyselinu citronovou. Horký pečený čaj naplníme do skleniček, do kterých můžeme podle chuti přidat ještě trošku rumu. Skleničky uzavřeme a na 5 minut je obrátíme dnem vzhůru. Uchováváme v ledničce

  4. Zhruba 3 - 4 lžičky pečeného čaj dáme do hrníčku a zalijeme horkou vodou - máme výtečný čaj pro zahřátí. V létě lze zalít sodovkou a ochladit 2 kostkami ledu - máme osvěžující nápoj.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!