Tvarohové jahodové knedlíky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks vejce máslo strouhanka 1/8 l mléko 30 g tuk jahody jahody 1 lžička cukr krupice 250 g hrubá mouka třtinový cukr 250 g měkký nízkotučný tvaroh
Postup Tvarohové jahodové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh utřeme s vejci, cukrem, solí a tukem. K těstíčku přidáme mouku a podle potřeby trochu mléka. Těsto by mělo být měkké a vláčné, nesmí se lepit. Podle potřeby zahustíme strouhankou
Jahody omyjeme a podle potřeby nakrájíme na menší kousky
Těsto rozdělíme na kousky, naplníme ovocem a důkladně zabalíme
Vodu přivedeme k varu, špetkou soli osolíme a vhodíme do ní knedlíky. Ve vroucí vodě vaříme tvarohové knedlíky asi 8 minut
Tvarohové jahodové knedlíky rozdělíme na talíře, poklademe plátky másla a posypeme třtinovým cukrem. Pokud máme jahůdky, dozdobíme. Tvarohové jahodové knedlíky ihned podáváme.