Tvarohové knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
30 g máslo
2 ks brambory
250 g hrubá mouka
250 g měkký tvaroh
podle chuti
sůl
podle potřeby
mléko
mouka na vál

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Změklé máslo nebo tuk zpracujeme s tvarohem, hrubou moukou, uvařenými brambory, trochou mléka, vejcem a solí.

  2. Dobře vypracované hladké těsto vytvarujeme na váleček, z kterého odkrajujeme kousky těsta a tvarujeme malé kulaté knedlíčky.

  3. Tvarohové knedlíky vaříme ve vroucí osolené vody. Knedlíčky vaříme podle velikosti asi 5 minut. Po vyjmutí z vody knedlíky omastíme máslem, posypeme cukrem se skořicí, strouhanými ořechy nebo polijeme ovocnou omáčkou.

  4. Tvarohové knedlíčky podáváme jako sladký hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!