Tvarohové knedlíky s mákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 g sůl
2 ks vejce
150 g máslo
100 g mléko
100 g rozinky
150 g cukr moučka
150 g mák
5 g citronová kůra
125 g hrubá mouka
500 g tučný měkký tvaroh
350 g žemle nebo veka

Postup přípravy receptu

  1. Žemle či veku nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem a přidáme citronovou kůru.

  2. Do rozšlehaného tvarohu dáme vejce, rozinky, polovinu cukru a zlehka promícháme s žemlemi.

  3. Tvoříme knedlíčky, které vaříme ve vařící vodě asi 8 minut. Knedlíčky vybereme cedníkem a klademe na talíř. Posypeme mákem smíchaným s práškovým cukrem a polijeme rozehřátým máslem. Podle chuti můžeme ozdobit ušlehanou šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!