Tvarohové vdolky se zakysanou smetanou recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
2 ks vejce
jahody
cukr moučka
1 lžička kypřící prášek
olej na smažení
250 g tučný tvaroh
300 g polohrubá mouka
krémovitá zakysaná smetana
brusinkový nebo rybízový džem

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těsto. Mouku smícháme s kypřícím práškem, tvarohem a vejci. Ovoce na zdobení omyjeme a nakrájíme na kousky

  2. Z těsta vyválíme plát asi 1 cm vysoký a vykrájíme z něj stejná kolečka o průměru asi 4 cm

  3. Vdolky smažíme ve vyšší vrstvě oleje do růžova. Necháme je okapat na papírové utěrce

  4. Tvarohové vdolečky s brusinkami a krémovitou smetanou podáváme teplé. Zdobíme kousky ovoce a podle chuti sypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!