Tvarohové vdolky se zakysanou smetanou recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr 2 ks vejce jahody cukr moučka 1 lžička kypřící prášek olej na smažení 250 g tučný tvaroh 300 g polohrubá mouka krémovitá zakysaná smetana brusinkový nebo rybízový džem
Postup Tvarohové vdolky se zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si těsto. Mouku smícháme s kypřícím práškem, tvarohem a vejci. Ovoce na zdobení omyjeme a nakrájíme na kousky
Z těsta vyválíme plát asi 1 cm vysoký a vykrájíme z něj stejná kolečka o průměru asi 4 cm
Vdolky smažíme ve vyšší vrstvě oleje do růžova. Necháme je okapat na papírové utěrce
Tvarohové vdolečky s brusinkami a krémovitou smetanou podáváme teplé. Zdobíme kousky ovoce a podle chuti sypeme moučkovým cukrem.